Výrobní areál Pernink (okr. K. Vary)

Informace o projektu

Pozemek:

14 049 m²

IV:

152

Kupní cena:

8 200 000 Kč

Výnos z nájemného:

1 584 tis. Kč ročně

Výnosnost:

17 % p.a.

Původní stav

Výrobní areál v obci Pernink (okres Karlovy Vary) byl insolvenčním správcem nabízen za cenu 11 940 000 Kč (cena znaleckého posudku), cenu jsme vyjednali na 8,2 mil. Kč . Areál tvoří jeden funkční celek, hlavní stavbou areálu je výrobně-skladovací budova, dále jsou zde stavba se 2 garáž emi, vedlejší skladová stavba a další vedlejší skladová stavba. Užitná plocha areálu: 3 980 m2, pozemky o výměř e 14 049 m2.

Současný stav

Bankovním úvěrem na 10 let se sazbou 4,1 % p.a. jsme refinancovali 60 % kupní ceny. Areál je v současné chvíli pronajat za cenu 132 tis. Kč za měsíc. Podařilo se nám dosáhnout změny územního plánu – z lehké nerušící výroby na funkci, která bude obsahovat bydlení a částečně občanskou vybavenost.
Architektonický ateliér CHYBIK+KRISTOF zpracovává ověřovací studii na transformaci areálu na wellness hotel, která bude dokončena koncem července.

Cílový stav

 Pro stávajícího nájemníka firmu ISOS Automation plánujeme postavit výrobní halu v Karlových Varech – Otovicích, která bude lépe splňovat jeho požadavky. Vstoupili jsme do jednání na prodej areálu strategickému investorovi, výsledek jednání by měl být znám do konce roku.

Před rekonstrukcí

Po rekonstrukci

Máte zájem o výkup nemovitosti?