Pozemky Úhřetice (Chrudim)

Informace o projektu

Pozemek:

96 364 m²

Cena:

35 500 000 Kč, tj. 368 Kč / m²

LV:

563

pozemky-uhretice-1

Původní stav

Pozemky se nachází 5 km od Chrudimi a 12 km od Pardubic. Koupi stavebních pozemků jsme dohadovali s majitelem od listopadu 2020, až v květnu 2021 přistoupil na naše podmínky

Současný stav

Přikoupili jsme za 3,5 mil. Kč pozemek č. 1289 o velikosti 6 302 m2, který zasahoval do našeho pozemku a neumožňoval tak efektivní rozdělení stavební parcely. Po scelení pozemku do jedné soustavné plochy jsme s architekty připravili zastavovací studii. Tato byla prozatímně navržena ve třech variantách, ve kterých kromě solitérních domů umožňuje také výstavbu řadových domů a bytových domů.

Je hotový koncept studie projektu. Plánovací smlouva s obcí byla projednána na schůzi se zastupitelstvem. Jsou zadány archeologické a hydrogeologické průzkumy území, objednali jsme projektové práce na řešení dopravní situace, stejně jako geodetická zaměření této klíčové části projektu. Obec čeká na schválení dotace pro vybudování ČOV.

Cílový stav

Byl vypracován plán pro etapizaci projektu, v tuto chvíli jako nejvhodnější vnímáme variantu vybudovat patřičnou infrastrukturu, pozemky zasíťovat, část lokality vystavět (RD s bytovými jednotkami, blok řetězových RD) a zbytek prodávat jako pozemky s dořešeným stavebním povolením na jednotlivé objekty. Konečný termín realizace v této fázi by měl být dosažitelný do konce roku 2026.

Před rekonstrukcí

Po rekonstrukci

Máte zájem o výkup nemovitosti?