Komerční areál Uhříněves

Informace o projektu

Pozemek:

3 414 m²

– parcela č. 1069/1 ostatní plocha (manipulační plocha)
– 3 294 m² a parcela č. 1069/2 zastavěná plocha a nádvoří
(dům č.p. 710) – 120 m²

Cena:

19 000 000 Kč plus 2 000 000 Kč rekonstrukce budovy

LV:

1811

Výnos z nájemného:

1 368 tis. Kč ročně

Současná výnosnost:

6,5% p.a.

Obsazenost:

100 %

komercni-areal-uhrineves

Původní stav

Pozemek jsme koupili z insolvence. Původně sloužil jako sklady, obchod se železem, sběrné suroviny, pro parkování autobusů a nákladních vozidel. Budova sloužila pro kancelářské účely, za 2 mil. Kč jsme ji opravili (střecha, fasáda, interiéry).

Současný stav

Bankovním úvěrem na 10 let se sazbou 4,1 % p.a. jsme refinancovali 60 % kupní ceny. Areál je v současné chvíli pronajat za cenu 115 tis. Kč za měsíc. Jednáme o nové nájemní smlouvě s novým nájemcem. Ten by nahradil nájemce na polovině plochy areálu, čímž bychom si zvýšili výnos z nájemného na částku 180 tis. měsíčně. Jednou z podmínek je potvrzení Odboru územního plánování o možnosti využití plochy a nově postavené haly pro opravy dopravní techniky. Souhlasem odboru územního plánování bude i dodatečné stavební povolení pro dočasnou stavbu haly.

Cílový stav

Smlouvy nájemníky jsou na 4 roky, neboť našim záměrem je v pro pravou část areálu získat územní rozhodnutí na bytový dům s 50 malometrážními byty. V současné době již probíhá zpracování projektové dokumentace k územnímu rozhodnutí. Dům v prostřední části areálu bychom chtěli prodat spolu s pravou částí. Nově navržený metropolitní plán počítá na funkci bydlení i s levou částí areálu. Proto chceme levou část areálu s nově postavenou halou zatím držet na pronájem do doby, než bude metropolitní plán schválen.

Před rekonstrukcí

Po rekonstrukci

Máte zájem o výkup nemovitosti?